ΓΛΥΚΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ !!!
      ΥΛΙΚΑ :
  • 3 φάκελα κουβερτούρα σε νιφάδες
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κούπα (μαργαρίνη) βούτυρο μαλακό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη αχνή
  • 1 κούπα καρυδιά να χοντροκομμένα
  • 1 κούπα κρεμά γάλακτος
  • 1 φάκελο τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνετε την κρεμά γάλακτος και ρίχνετε μέσα το περιεχόμενο τον 2 φακέλων νιφάδες κουβερτούρας. Λιώνετε τη σοκολάτα , ανακατεύετε καλά και την αφήνεται στην άκρη να κρυώσει. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με το κακάο και την αχνή ζαχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σε ένα μπολ σπάζετε τα μπισκότα και τα ανακατεύετε μα τα καρύδια. Ενώνετε το μείγμα σοκολάτας με το μείγμα βουτύρου και το προσθέτετε στα μπισκότα. Ανακατεύετε πολύ καλά και βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα. Βάζετε τη φόρμα στο ψιγιο για 2-3 ώρες. Ξεφορμάρετε το γλυκό και γαρνίρετε με νιφάδες κουβερτούρας και την τρούφα.






                                   BOSTON CREAM PIE
ΥΛΙΚΑ :
Για το παντεσπάνι:
  • 1 & 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 1 & 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κούπας γάλα
  • 1/4 κούπας λάδι
  • 2 αυγά χωρισμένα
  • 1 κ. γ. βανίλια

Για την κρέμα :
  • 2 κούπες γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 6 κρόκοι αυγού
  • 2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κούπας corn flour
  • 1 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για τη ganache :
  • 225 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • λίγο λικέρ
                                                             ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για το παντεσπάνι:
1.    Ανακατεύω το αλέυρι με το baking, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ρίχνω και τους κρόκους, το λάδι και τη βανίλια ανακατεύοντας καλά.
2.    Χτυπάω τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και τη ανακατεύω με το μίγμα των κρόκων σιγά-σιγά.
3.    Τοποθετώ το μίγμα μισό-μισό σε 2 ίδια ταψάκια διαμέτρου 25-27 εκατοστών, καλά βουτυρωμένα και αλευρωμένα. Ψήνω για περίπου 25' στους 180 βαθμούς. Είναι έτοιμα όταν το πιέζω από πάνω με το δάχτυλο κι επανέρχεται. Αφήνω να κρυώσουν τελείως.
Για την κρέμα:
1.    Για την κρέμα, ζεσταίνω σε μία κατσαρόλα το γάλα με τη βανίλια.
2.    Σε ένα μπωλ ανακατεύω τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη και το corn flour ώστε να γίνουν ενιαίο μίγμα χωρίς "κόμπους".
3.    Ρίχνω λίγο-λιγο το ζεστό γάλα στο μίγμα των κροκαδιών και τα ξαναβάζω όλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
4.    Αφού κατεβάσω την κρέμα απο τη φωτία βάζω και το βούτυρο. Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας μία στο τόσο για να μην κάνει "πέτσα".
Για τη ganache:
1.    Για τη ganache ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, με το λικέρ την κουβερτούρα και τη ζάχαρη άχνη ώσπου να γίνουν ενιαίο μίγμα. Αφήνω και αυτή να κρυώσει.
2.    Τέλος σε μία πιατέλα τοποθετώ το ένα cake, αλείφω με την κρέμα και σκεπάζω με το άλλο cake. Ρίχνω από πάνω τη ganache. Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο.




BLACK FOREST


Για το παντεσπάνι:
·         125 γρ. ζάχαρη
·         125 γρ. αλεύρι
·         5 αβγά
·         30 γρ. κακάο
Για το σιρόπι:
·         150 γρ. ζάχαρη
·         150 ml νερό
·         60 ml kirsch ή ρούμι
Για τη γέμιση:
·         800 ml κρέμα γάλακτος
·         80 γρ. ζάχαρη άχνη
·         300 γρ. κεράσια σε κονσέρβα
·         50 – 80 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο ή φράουλα
·         αρκετή κουβερτούρα ξυσμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Χτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και τα ρίχνουμε και αυτά σιγά - σιγά στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
  3. Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό και περιμένοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  6. Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε μέσα το Kirsch (μπορούμε να το βρούμε στις μεγάλες κάβες) ή το ρούμι . Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο
  7. Χτυπάμε περίπου για 4 λεπτά την κρέμα γάλακτος (πρέπει να είναι καλά παγωμένη) με την άχνη στο μίξερ μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή σαντιγί
  8. Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ίσους σε πάχος δίσκους. Τοποθέτουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με με το σιρόπι, μέχρι να ποτίσει καλά και απλώνουμε τη μαρμελάδα σε όλη την επιφάνειά του.
  9. Στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τη μαρμελάδα τα 300 γρ. περίπου από τη σαντιγί που έχουμε φτιάξει και τοποθετούμε από πάνω ομοιόμορφα τα μισά κεράσια στραγγισμένα.
  10. Βάζουμε επάνω το δεύτερο κομμάτι από το παντεσπάνι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι, τη σαντιγί και τα υπόλοιπα κεράσια (μαρμελάδα δεν βάζουμε άλλη).
  11. Το καλύπτουμε από πάνω με το 3ο κομμάτι από το παντεσπάνι, ποτίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί που έχει μείνει και την ξυσμένη κουβερτούρα.